2017 m. vasario 8 d., trečiadienis

Cynthia Hand "Nežemiškoji"


Labiausiai mane patraukė knygos tema. Išties tokių knygų nėra daug, kaip tarkim apie vampyrus, vilkolakius ir t. t. Todėl vos grįžusi iš bibliotekos stačia galva pasinėriau į šią knygą.

Pagrindinė veikėja Klara sužino jog turi angelų kraujo. Aišku, ne tiek daug kaip jos mama, bet ketvirtadalis geriau nei nieko. Pagrindinis jos gyvenimo tikslas - įvykdyti užduotį. Ne už ilgo ją pradeda lankyti vizijos, kuriose mato dailų vaikiną, kurį turės išgelbėti iš degančio miško.

Su mamos pagalba žingsnis po žingsnio bando išnarplioti vaizdinius ir išsiaiškinti: kur vyks gaisras, kas tas vaikinas ir kodėl taip svarbu jį išgelbėti? Visai šeimai tenka persikraustyti į kaubojų kraštą, kad Klarai pavyktų įvykdyti savo užduotį. Miestelyje ji susiranda draugų, nors ne iš karto priimama į draugų ratą. Toje pačioje mokykloje ir sutinka vaikiną, kurį turės išgelbėti - Kristianą. Ji stengiasi kuo daugiau apie jį sužinoti. Tačiau jos dėmesio trokšta ir Vendės brolis dvynys Takeris. Atėjus vasarai visi draugai, o tarp jų ir Kristianas, išvažiuoja iš gimtojo miesto. Todėl Klara ir Takeris pradeda artimiau bendrauti, kol draugystė perauga į meilę. Lemtingąją dieną miške įvyksta du gaisrai. Viename Takeris, o kitame Kristianas. Kuriam ji padės? Tą kurį myli ar tą kurį nulemta išgelbėti dangaus?

Knyga patiko. "Sukramsnojau" ją vos per tris dienas. Tema nenuvalkiota, išskirtinė. Gal todėl ir buvo taip sunku atplėšti akis. Tačiau iš mano pusės yra vienas labai didelis minusas - knygoje truko veiksmo. Visos įdomybės prasidėjo vos likus 3-4 skyriams iki knygos pabaigos. Tad jeigu ne lengvas rašymo stilius ir aiškios mintys, vargu, ar būčiau pabaigus skaityti knygą. Galiausiai man knyga tikrai patiko ir įžvelgiu daugiau teigiamų dalykų nei neigiamų. Amžiaus ribos šioje knygoje taip pat nepastebėjau, nes nebuvo jokių scenu kur kažkas būtų "tabu", todėl knyga, greičiausiai, patiks tiek jaunesnei, tiek vyresnei auditorijai. Pilnai išsakiusi savo nuomonę knygą vertinu 4 balais iš 5. Kaip jau minėjau tai nutiko dėl veiksmo stokos didžiojoje knygos dalyje.

P.s. na, o aš bėgu skaityti sekančio dalies - "Spindinčioji". O jus kviečiu pažiūrėti video pristatymą apie pirmąją serijos dalį - "Nežemiškoji".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą