2017 m. vasario 25 d., šeštadienis

Maryna ir Sergij Djačenko "Karalystės raktas"


"Karalystės raktas" - Marynos ir Sergijo Djačenkų kūrinys. Ši knyga puikiai žinoma ne tik tėvynėje, bet ir daugelyje užsienio šalių. Knygą iš bibliotekos pasiėmiau antrą kartą, nes pirmą kartą nepavyko jos perskaityti. Galiausiai nesu visai ja nusivylus.

Galėtum pagalvoti, jog Lena paprasčiausia paauglė: namuose kariauja su tėvais, mokykloje kabinėjasi šlykščios dešimtokės. Kol vieną dieną ji nesutinka, seno pagyvenusio vyro - Oberono. Vyriškis prisipažįsta esąs Karalystės karalius ir jis kviečiantis Leną keliauti kartu. Negana to ji sužinanti turinti magiškų galių. Mergaitė smalsumo vedama sutinka keliauti į paslaptingąją Karalystę. Pasirodo, ten ne poilsio stovykla, laukia dideli sunkumai ir gyvybei gresiantis pavojus. Kelio magei, Lenai, patikėta lydėti Karalystę ir ginti nuo pavojų, kol ji suras tinkamą vietą. Kelionėje Lenai tenka labai greitai subręsti ir nuspręsti ko ji nori ir kas yra teisinga.

Kaip jau minėjau knygą įveikiau iš antro karto ir tikrai nenusivyliau. Veikėjai labai priimti, o rašymo stilius lengvas ir suprantamas. Nereikėjo įtempti smegenų norint įsijausti į istoriją. Manau, ši knyga pats tas norint kažko lengvo ir neįsipareigojančio. Konkrečių minusų kaip ir neturiu, todėl knygą vertinu 4 balais iš 5. Ir tikiuosi kada nors perskaityti sekančias trilogijos dalis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą