2017 m. vasario 17 d., penktadienis

Neil Gaiman "Anansio vaikai"

Neil'as Gaiman'as mokslinės bei maginės fantastikos rašytojas. Gimęs Didžiojoje Britanijoje, šiuo metu gyvena Mineapolyje. Rašytojas tikrai įdomi asmenybė.  Jis užaugo skaitydamas maginės fantastikos klasiką, po kiek laiko susidomėjo moksline fantastika. Devintame dešimtmetyje pradėjo dirbti žurnalistu. Šiandien su Jumis norėčiau pasidalinti savo nuomonę apie Neil'o Gaiman'o "Anansio vaikus".

Pasakojimas prasideda nuo to, kad Storulis Čiarlis su savo žmona Rouze planuoja savo vestuves. Čiarlis vengia kalbos apie tėvą, todėl Rouzė nusprendžia, kad puiki mintis pakviesti tėvą į vestuves ir užkasti karo kirvį. Tačiau paaiškėja, nemaloni tiesa, kad jo tėvas numirė, o pats Čiarlis yra mistinės dievybės - Anansio sūnus. Negana to sužino, kad turi brolį dvynį. O norint jį susitikti tereikia pasišnekėti su voru. Tačiau brolis paklydėlis į jo gyvenimą atneša chaosą, o dar tikriau jį sugriauna. Pasitelkęs magiškas priemones Čiarlis nusprendžia atsikratyti savo brolio Spaiderio. Tačiau ar vėliau neprabus jo sąžinės balsas ir jis nenorės atšaukti burtų?

Tiesiai šviesiai - knyga nepatiko. Skaičiau daug liaupsių apie šia knygą, gausą juodojo humoro. Tačiau nieko tokio aš neradau. Iš tiesų nei karto nenusišypsojau. O kartu jaučiau tarsi ir prievolę skaitydama šį kūrinį. Norėjau perskaityti ir pasidalinti savo nuomone su jumis. Net nežinau kas man labiausiai nepatiko pasakojimas trečiu asmeniu ar tiesiog neužkabino istorija. Kad ir kaip ten būtų knygą vertinu 2 balais iš 5, tačiau nekyla ranka kam nors ją rekomenduoti. ☺

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą